REIKI (kracht van de zon)

Reiki is een oorspronkelijke Japanse geneeswijze door middel van handoplegging. De officiële Japanse naam is Usui Shiki Ryoho, maar in het Nederlands wordt er meestal naar verwezen als Usui-systeem van Natuurlijk Genezen. Het Japanse woord Reiki staat voor energie, evenwicht op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De letterlijke vertaling is kracht van de zon, maar je kunt het ook vertalen als universele levensenergie.

De Reiki-energie is een spirituele kracht die er altijd al geweest is; ze is permanent om ons heen als de energie waar we allen uit bestaan. Het Usui-systeem van Natuurlijk Genezen stelt ons in staat om deze energie te gebruiken voor de heling van onszelf en anderen.

Reiki brengt je bij je innerlijke kracht en weten.

Een geschenk aan jezelf.

Tijdens een Reikicursus ontwikkel je het vermogen om een Reikikanaal te zijn. Als je de initiaties hebt ontvangen, dan ‘ heb je Reiki ‘. Dat betekent dat je vanaf dat moment in staat bent jezelf en anderen te behandelen.

De oorsprong

Het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen (Reiki) is ontdekt door Mikao Usui .Mikao Usui was geboren in 1865 in het dorpje Taniai, Japan en was een wijs man ,een spiritueel leraar. woonachtig in Kyoto . Na jaren van studie, meditatie en het steeds verder ontwikkelen van zijn helingsmethode is ‘ Usui Shiki Ryoho’ ontstaan: een methode waar men leerde werken met de energie ‘ Reiki ‘.

Berust op een mondelinge overgedragen geschiedenis ,gaat het verhaal van Mikao Usui zoektocht om een antwoord te vinden op een belangrijke vraag van een van zijn studenten: waarom zijn wij mensen niet in staat te helen met handen zoals Boedha en Christus ?

Zijn toewijding aan zijn zoektocht en zijn individuele geschenken maakten het hem mogelijk een antwoord te krijgen op zijn vraag, m.a.w. het geschenk van Reiki te mogen ontvangen.

Nadat Mikao Usui (1e Grandmaster) het geschenk van de verbinding met de Reiki-energie had ontvangen ontwikkelde hij de rest van zijn leven het systeem van beoefening waarbij dit geschenk van verbinding ook doorgegeven kan worden door anderen.

Chujiro Hayashi ( 2e Grandmaster) een van Usiu’s ijverigste en meest toegewijde leerling zette zijn student-zijn van Usui Shiki Ryoho voort door een kliniek te openen. Dit stelde hem in staat de uitwerkingen van de behandelingen op vele mensen met verschillende aandoeningen aandachtig te bekijken.

Hawayo Takata ( 3e Grandmaster ) uit Hawaii herstelde in de Reikikliniek van Chujiro Hayashi van haar aandoeningen en zij werd zijn eerste student die niet in Japan woonde.Zij beoefende en onderwees Reiki tot aan haar dood in 1980,tevens heeft zij het grote geschenk van Reiki geintroduceerd in de westerse wereld. Aan het eind van haar leven had ze 22 Reiki Masters opgeleid en ingewijd. Een ervan was haar kleindochter,Phyllis Lei Furumoto . In 1981 werd de Reiki Alliance opgericht en werd Phyllis Lei Furumoto ( 4e en huidige Grandmaster ) erkend als Grandmaster van het “ Usui Systeem van Natuurlijk Heling.

In de loop der jaren is het woord Reiki zo bekend geworden dat daar zowel de methode als de energie mee wordt bedoeld. De Reiki methode is een van de meest beoefende zelfheling methode op aarde.

Wat doet het

Reiki is een liefde volle manier van genezen .Het is een behandelwijze voor lichaam en geest. Waar Reiki naartoe stroomt, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt. Je wordt dus sterker van Reiki. Het herstelde zelfgenezend vermogen helpt je ook om beter om te gaan met jezelf.

Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte .Ruimte voor levenskracht en groei ,ruimte voor het ontwikkelen van talenten.

Wat doet reiki o.a. op fysiek gebied:

 • Verlichten van fysieke ongemakken
 • Bijverschijnselen van ingrijpende therapieën verlichten
 • De doorbloeding bevorderen
 • Ontgiften
 • Preventief werken tegen ziekten

Wat doet Reiki o.a. op emotioneel gebied:

 • ontspanning geven
 • vertrouwen geven
 • levensvreugde
 • evenwicht
 • doorbreken van gevoelsblokkades
 • liefde en medeleven

Wat doet Reiki o.a. op mentaal gebied:

 • bevrijd van alledaagse stress
 • beter leervermogen
 • bevorderend bij erkennen en loslaten van negatieve denkpatronen

Wat doet Reiki o.a. op spiritueel gebied:

De grondlegger, Usui, zag zijn methode als de weg naar verlichting,naar heelwording van ons hele wezen.